April 26, 2015

EASY IDIOMS

1.BOSOM FRIEND /BOSOM BUDDY/ CATER-COUSIN
: very close friend

Anna is my bosom friend.

2. HIT THE ROAD
:begin a journey.

We hit the road at 9.00 a.m.

3. WITH BELLS ON 
: If you go somewhere with bells on, you are delighted and eager to go there.
We went to the zoo with bells on.

4.WHALE OF TIME 
:to have an exciting or fun time

We had a whale of a time at the zoo.







OTG SAN DISK PENDRIVE: HARGA BORONG




KELEBIHAN OTG  DUAL PEN DRIVE?


  • TAK PERLU LAGI MEMBELI MEMORY CARD - OTG ini boleh menyimpan sehingga 64G data
  • PLUG & PLAY. Cuma connect USB terus ke smartphone, dan anda boleh terus transfer file seperti gambar, music, video atau file yang lain. Bagi online seller yang suka buat poster seperti saya, bolehlah menyimpan koleksi gambar poster dalam OTG pen drive. 
  • TAK PERLU INSTALL APA-APA SOFTWARE: cucuk dah boleh guna.
  •  Sesuai untuk : Android, Windows, MAC OS, LINUX system (Samsung Galaxy Note, Galaxy Nexus, Galaxy SI/II/III, Motorola XOOM, TG01,Nokia N8,E7, Tablet, dan device lain yang support fungsi OTG/USB host)
  • BOLEH JADI PENDRIVE BIASA:Cuma cucuk dalam port USB.
  • RINGAN DAN KECIL, senang dibawa dan digunakan di mana-mana, dan membantu memudahkan kerja anda.
  •  Anda TAK PERLU LAGI CABLE USB untuk transfer data dari smartphone ke PC/Laptop anda.
  • Anda TAK PERLU RISAU KAPASITI SMARTPHONE  anda. Boleh layan movie terus dari telefon. Bestnya untuk parents, bila anak2 nangis atau bosan , boleh cucuk OTG pendrive dan anak2 boleh tengok movie dari telefon.



HARGA OTG:

RM80 + RM5 postage ATAU
 beli 3 unit ke atas dengan harga RM70 each + RM5 pos (menggunakan 1 alamat penerima)


CARA MUDAH MEMBUAT PESANAN:

Step 1:
Bayar ke account Maybank saya
MARY JAUNGIN
MAYBANK SAVING ACCOUNT 1601 4889 9151
Email: baraitborneo@gmail.com
No HP:0133403848

*Wajib letakkan email saya

Step 2:

Print screen bukti bayaran dan whatApps/SMS kepada saya

Step 3:

Setelah terima mesej pengesahan dari saya. Sila beri

Warna pilihan: (jika available saya akan cuba cari)
Kuantiti:
Nama penuh
Alamat untuk pengeposan barang
No.HP
Email

Jemput WhatApps jika ada pertanyaan : 0133403848 









TIPS: MENGGUNTING RAMBUT ANAK KECIL

Entri kali ini admin Mell nak kongsi tips gunting rambut anak kecil.

SUBJEK: Anak yang belum  boleh duduk diam. In my case my Epie.
Tools: Soletap lebar, gunting, sikat, newspaper, bedak

STEP 1

Tunggu subjek tidur lena. Tidur-tidur ayam jer tak boleh. WAJIB LENA.ZZZZZ

STEP 2
DEPAN
BELAKANG


Tutup kipas dan mula lah mengunting dari posisi depan. Di ikuti tepi dan telangkupkan bayi untuk menggunting bahagian rambut belakang. Sisa rambut yang mudah dikutip, kutip dan letak atas news paper.

STEP 3
SOLETAPE LEBAR DAN GUNTING  (macam gunting kertas jer.wahaha)

Selesai gunting.Guna pita soletap untuk kutip rambut yang jatuh.

STEP 4

Bubuh bedak pada bahagian yang dirasakan perlu agak sisa rambut mudah dibuang dan memberi keselesaan kepada anak kecil agar terus menikmati tidurnya.haha.

IMPROVING METHOD:

  •  Sebelum anak tidur, pastikan anda meletakkan kain  untuk alas  supaya sisa rambut tidak bertaburan.
  • Wajib guna soletap lebar sebab mudah nak bersihkan sisa rambut.
  • Alway be fast and EXTRA CAREFUL.
TQ for reading. Silakan komen untuk sharing pengalaman anda cutting momments anda. Mesti anda lagi kreatif kan.

April 25, 2015

TIPS BLOGGING : Centerkan header blog


1. Dashboard > Template > Customize

2. Kemudian klik Advance > Add CSS dan copy coding kat bawah ni, kemudian paste dalam kotak putih.


#header-inner{margin:0 auto !important;}
#header-inner{text-align:center!important;}

April 22, 2015

LUX is the BEST:Lessons Learned On My Way To Getting There

Lessons Learned On My Way To Getting There

By the inspiring lady of mine Ms. Lux
  
If you do not know where you come from, then you don't know where you are, 
and if you don't know where you are, then you don't know where you're going. 
And if you don't know where you're going, you're probably going wrong.
― Terry Pratchett
Sometimes it’s easy to feel like life is passing you by.
One day you wake up and realize that most of your peers are now getting on with the plans you made together. And here you are, still drunk in love with your single status.
On my way to "getting there", I've learned how to make the journey light.

1.    Know exactly what you want.
Living without goals is like driving without direction. You keep on going around in circles. You don’t get anywhere simply because you don’t know where you’re headed.
If you know exactly what you want, you change strategies or reschedule a goal and you know it's okay because you haven't forgotten where you need to go.


2.    Be friends with people from all walks of life.
Younger friends are fun to be with because their excitement and curiosity in life is contagious.
Friends who are about your age have the same sentiments as you have. You can share notes about your past experiences, your present struggles and future plans. They are your reality check.
Senior friends could be amazing life mentors. They will guide you and help you avoid making the same mistakes that they did.


3.    Do something today that your future self will thank you for.

Take care of your health and secure your future.
Enjoy the present, but don’t forget to save some for tomorrow. You don’t want to be begging for money when you’re too old or maybe sick to work.
  

4.    Try something new.
Visit a new place. Traveling changes your perspective.
Try helping someone who is not capable of giving you back. You will discover that important things are not found in the title or in the worldly success you achieve.
Learn from those who does not have what you have. They will teach you simplicity.
  

5.    Let go.
You can never enjoy the present if you keep on looking back at the past.
As you age, you realize that some dreams are worth pursuing and others are not really meant for you.



Sometimes you get to your dreams fast, sometimes you have stop overs. Sometimes on your way to your dreams, you realize life is more than just about pursuing a career and living according to what the society dictates.
Sometimes you get lost and find a better dream, and sometimes you find...a better you.


April 20, 2015

IMEJ THUMBNAIL SALAH: TAK KELUARKAN GAMBAR DARI ENTRI BLOG

Biasanya, kalau kita share link blog atau website, imej pada thumbnail yang dipaparkan adalah tidak berkaitan. Atau automatik menggunakan gambar widget sahaja. Cara di bawah telah membantu Mell. Tapi after few week masalah yang sama berulang. So Mell kena redo benda kat bawah ni.

Step 1

KLIK SINI untuk ke FB debugger

Step 2

Paste kan alamat blog. Pada kotak yang ditunjukkan.


Step 3

Klik  " FETCH NEW SCRAPE INFORMATION"
Step 4

Kena tunggu sehari untuk lihat FB untuk update. Try la share atau paste link 24 jam selepas anda buat ni. Kaedah ini boleh selalu buat setiap kali imej thumbnail yang tidak berkaitan digunakan.

TQ for reading & selamat mencuba :)

April 19, 2015

Apakah Penyakit Gout?

Apakah Penyakit Gout?

Gout ni adalah keadaan dimana berlakunya keradangan yang menyebabkan kesakitan di bahagian tendon, sendi dan berlakunya pembengkakan. Sendi metatarsal-phalangeal di tapak kaki adalah tempat paling biasa terjadi Gout.

Klik video utk penerangan tentang Gout


Gout boleh jadi biasa, boleh jadi sebagai tanda penyakit-penyakit lain seperti batu karang, urate nephropathy dan tophi. Ini disebabkan oleh tahap asid urik dalam darah yang terhablur dan disimpan di sendi tendon dan tisu disekelilingnya

Apakah punca Gout?

Gout ni boleh disebabkan beberapa faktor. Antaranya sebab faktor genetik (keturunan), pemakanan dan masalah buah pinggang.

Gout juga adalah dikelaskan sebagai sebahagian dari penyakit artritis yang dikelaskan sebagai penyakit metabolik akibat asid urik yang berkumpul di bahagian sendi dan tisu lembut di sekeliling sendi terutamanya di bahagian kaki dan mengakibatkan kesakitan.

Bila asid urik di mendap, lama-kelamaan akan jadi hablur garam. Hablur ni lah yang mencetuskan rasa sakit sendi tu.


Apa makanan yang menyebabkan Gout?

Pengambilan makanan berprotein tinggi seperti makanan laut, kekacang, daging merah dan daging organik tinggi pruine boleh mencetuskan Gout. Pemecahan purine dalam makanan ni lah yang menyebabkan gout sebab purine ditukarkan ke dalam bentuk asid urik semasa metabolisma tisu rosak dan ketika tisu koyak.

Satu kajian yang dijalankan mendapati mereka yang mengambil daging merah dan makanan laut secara kerap mempunyai 50% lebih potensi mendapat penyakit Gout.

Cara mengatasi Gout?

Terdapat beberapa kaedah untuk mengatasi masalah penyakit Gout ini. Antaranya;

  1. Mengamalkan diet rendah purine. Pengambilan sederhana makanan yang mengandungi purine dan berprotein tinggi seperti organ dalaman, bilis, sardin, telur ikan, kekacang, lemak haiwan, asparagus, bunga kobis, cendawan dan yis
  2. Ceri dan strawberi dikatakan mampu mengurangkan asid urik
  3. Minum air  beralkali dengan kadar yang banyak untuk membantu proses penyingkiran asid urik
  4. Kawal berat badan 
  5. Bersenam
Apakah supplemen yang dicadangkan untuk membantu pesakit Gout?

ADVANCED JOINT HEALTH - Memberi dan menggalakkan pelincir kepada sendi-sendi agar rasa sakit hilang pada sendi hilang. Ianya memberi kebebasan kepada pesakit untuk bergerak lebih fleksibel

ALFAFA - Menyingkirkan toksik secara lembut dari badan. Pengambilan alfafa memerlukan pesakit mengambil air yg banyak utk tujuan detox. Alfalfa juga memastikan tubuh anda dalam keadaan beralkali untuk melawan pembentukan asid urik.

OMEGA GUARD - Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak 3 yang ditemui didalam ikan laut dalam. Kedua-dua asid ini dipercayai mampu mengurangkan keradangan pada sendi pesakit. 

PERFORMANCE DRINK - Memastikan tubuh pesakit sendiri mempunyai kandungan air dan gula yang cukup agar tidak berlaku dehydration.


Bagaimana pula dengan pengambilan Vitamin  C?

Pesakit Gout boleh mengambil Vitamin C. Namun secara sederhana dan tidak berlebihan.

Vitamin C adalah uricosuric semulajadi yang bermaksud bahawa ia membantu buah pinggang menyingkirkan asid urik. 

Vitamin C juga adalah asid askorbik. Jika diambil berlebihan boleh menyebabkan air kencing menjadi lebih berasid yang boleh meningkatkan risiko penyakit batu karang

Sebaiknya pengambilan vitamin C untuk pesakit gout adalah didalam dos 500mg hingga 1000mg sahaja sehari. Jika perlukan dos lebih, bincanglah dengan doktor anda terlebih dahulu.

Thank you for reading :)

Berminat untuk mencuba produk Shaklee?
Atau anda mempunyai sebarang pertanyaan?

Anda boleh Whatsapps saya di 0133403848. 
COD  di Sabah :Tuaran & Tenghilan.

Boleh juga lawat page saya di B.B di Facebook Page.KLIK SINI



April 15, 2015

Suplemen untuk bayi saya: I'm raising a genius


Ramai kawan-kawan yang bertanya, apakah suplemen yang sesuai   untuk anak mereka. Jawapannya sungguh mudah. Basicly the simple rules of mine are:
" Whatever they were lack of, provide it to them."
"Give what  is safe and organic "
Lahir pada 22.3.2014, hari ini Sophie Nur Eiman dah setahun lebih. Rasanya tidak adil jika saya tak berkongsi dengan para ibu di luar sana, tentang suplemen yang sangat hebat dan selamat untuk anak mereka. Well, saya memberikan Sophie setakat ini:

1) Mealshake sejak usia 10 bulan
2) Omega Guard sejak 4 bulan
3) Nutriferon semasa sakit sahaja

1. Mealshake French- Vanilla

Untuk mealshake, tak perlu beri banyak. Cukuplah secubit untuk dicampurkan ke dalam  susu. Atau 1 susu kecil setiap hari. Bahagikan beberapa portion dari amaun penuh iaitu 1 sudu kecil. Saya selalu agak-agak je. kiranya dalam sehari tu ada 5 cubit macam tu. Tetapi seiring dengan usia, amaun ini boleh dinaikkan. Silalah rujuk dengan Pengedar Shaklee berpengalaman atau ahli Nutrionist Shaklee.

Mealshake adalah multivitamin dalam bentuk powder yang mempunyai rasa french vanilla yang sangat enak dan harum. Ianya boleh dicampur ke dalam minuman dan makanan mengikut resepi para ibu untuk anak-anak. Bermula lah pada amaun Mealshake yang sedikit dan lihatlah keserasian anak.

Najis keras, kentut dan perut berangin (stool like) menandakan amaun yang diberi adalah berlebihan dan bayi harus diberi banyak minum air putih. Mealshake mempunyai rasa yang agak manis, so amaun yang sedikit sudah memadai.

My daughter Sophie agak kurus dan jenis picky eater. Alhamdulilah, Mealshake membantu menaikkan sedikit seleranya dan membekalkannya nutrisi since Sophie reject banyak jenis makanan berkhasiat.

KLIK SINI untuk mengenali Mealshake Freanch-Vanilla
KLIK SINI untuk mengenali kanak-kanak picky eater

2. OmegaGuard

Omega Guard menyokong perkembangan otak agar otak berkembang menjadi sangat hebat sejak diperingkat kandungan lagi.Omega Guard merupakan supleman wajib yang saya amalkan sejak Sophie 4 bulan dalam kandungan sehingga 3 minggu sebelum bersalin. Semasa nursingkan Sophie dan sehingga kini.

Saya mula perkenalkan Omega Guard dalam menu makanan Sophie semasa dia mula makan solid food. Beberapa titis Omega Guard dalam buburnya sudah memadai. Pada usia setahun, kini saya memberikan 1 kapsul OG kepadanya.  Saya tebuk kapsul, simpan minyak OG dalam sudu dan suapkan kepadanya. Luckily, she loves it. Ramai juga para ibu yang mengeluh anak dia reject OG sebab bau ikannya kuat sangat. Of course, sebab OG ni adalah minyak ikan tulen ya. Paling tinggi kualiti dan bersumberkan ikan kecil dari lautan dalam. Paling penting, BEBAS MERKURI.

KLIK SINI untuk mengenali Omega Guard.

3.Nutriferon

 Nutriferon saya suka anggap sebagai doktor dan askar kecil saya. Nutriferon ni saya beri pada Sophie semasa dia ada tanda-tanda nak sakit, semasa sakit pada usianya seawal 3 bulan. Cara nak beri, just bagi secubit letak atas lidah baby, biar dia kemam. Rasanya manis-manis  labu, so baby pun akan suka. Jarang nak reject.

Saya dan suami memang sangat concern pasal demam panas yang berlaku pada anak. Kesan demam panas memang sangat bahaya jika dipandang ringan. Nutriferon ini wajib dibawa dimana-mana terutamanya apabila kitorang exposekan Sophie di tempat public seperti Mall dan Airport. Jangan tak tahu ye, ahli keluarga juga merupakan pembawa virus penyakit yang terdekat kepada bayi.  Saya sangat sangat sarankan ibu bapa untuk jadikan Nutriferon ini sebagai STOK WAJIB untuk anak-anak di rumah.

KLIK SINI untuk mengenali Nutriferon.

KLIK SINI untuk senarai harga produk Shaklee. 

Anda boleh SMS/ Whatsapps/ Call di 0133403848. 
COD Tuaran dan Tenghilan.

Boleh juga lawat page saya di Facebook. KLIK SINI 



April 12, 2015

Kelebihan menjadi Ahli Shaklee: Silap tafsir, anda bukan salesman



Entri kali ni Admin Mell nak pecahkan rahsia pula, kelebihan mendaftar sebagai ahli Shaklee. Tak ramai SID yang bagitau. Tapi saya nak anda at least MAKLUM tentang ini.

Bila saya ajak customer menjadi ahli, respon biasa yang saya terima ialah:

  • Sorry  Mell, saya tak reti sangat bab bab menjual ni.
  • Ala, so saya kena jual barang ker?
  • Tiada skill nak promote barang ni?
  • Saya malas lah nak jual2 ni.
Attention semua. Menjadi ahli Shaklee tidak bermaksud anda HARUS menjadi salesman. Silakan terus membaca kerana saya nak dedahkan anda realiti sebenar apabila berdaftar menjadi ahli Shaklee yang sah bersama saya.

1) Anda menikmati suplemen FREE setiap bulan apabila berkongsi membeli suplemen.

Contoh: Vitalea. Beli 3 percuma 1.

So, anda bolehlah dapatkan kawan-kawan yang ingin membeli  3 unit vitalea. Maka vitalea ke-4 menjadi milik anda FOR FREE.

2) Anda menikmati CASH BACK atau pulangan tunai .

Sekiranya anda sudah mendaftar dan memiliki ID (nombor lesen keahlian seumur hidup), anda layak menerima cash back sekiranya pembelian di bawah ID anda mencapai mata point tertentu. 

To make it simple, anda beli suplemen  dan Shaklee akan memberi penghargaan kepada pelanggannya. Anda beli suplemen, Shaklee pula bayar pada anda. BEST!!

Buat pengetahuan semua, ID keahlian anda boleh ditarik di bawah sebab-sebab kritikal. Nak tahu jenis sebab kritikal, bolehlah PM Mell ye.

3) Mendapat Penjimatan Harga Ahli

Perbezaan harga ahli dengan harga runcit adalah sangat ketara ya. Sebab tu saya sangat gatal hati, mengajak customer saya untuk mendaftar menjadi ahli Shaklee. Sama seperti saya yang dapat BERJIMAT , saya juga NAK ANDA DAPAT BERJIMAT. Boleh jer, saya diamkan, tapi rasa bersalah jika tak kongsikan faedah  keahlian ini.

Contohnya, ralat kos membeli 2 unit ESP pada harga runcit sebenarnya sudah melayakkan anda mendaftar keahlian. ATAU apabila anda membeli produk Shaklee sehingga mencapai mata point 200 UV anda LAYAK LAYAK LAYAK dan BERHAK mendapat keahlian percuma. Wow, rahsia besar terbongkar. Gerenti lepas ni, ramai orang Shaklee pm, "Mell, kenapa bagitau public?"

Sometimes, ejen Shaklee menjual barangan dalam range antara harga ahli hingga harga bukan ahli. Sebab tu, adalah laqngkah bijak untuk survey terlebih dahulu. ATAU, sebelum membuat pembelian MINTA UNTUK DIDAFTARKAN SEBAGAI AHLI DAHULU.

4) Menikmati SUPER EXTRA PENJIMATAN HARGA

Eh? Macam mana pula tu? Harga ahli dah murah dan jimat, boleh jimatttt lagi? YES. Sekiranya anda berdaftar melalui saya, anda akan menikmati penjimatan apabila berkongsi membeli produk promosi pada bulan promosi.

Setiap bulan, Shaklee mengadakan promosi seperti:


  • Buy 6 free 1
  • Buy 3 free 1
  • Buy twin pack with 5 % discount
5) BERPELUANG MENERIMA KONSULTASI FREE SEUMUR HIDUP

Selepas anda menjadi ahli bersama keluarga Shaklee saya. 24 jam sehari? Maksudnya tengah malam whatAps pun boleh ke? YES. Anda berhak untuk mendapatkan konsultasi pada  bila-bila masa. Kerana saya bertanggung jawab terhadap kesihatan anda bersama suplemen Shaklee.

6)KEMUDAHAN MENDAPATKAN PRODUK ANDA TANPA MELALUI PENGEPOSAN

Kos pengeposan Shaklee untuk Sabah, Sarawak dan Labuan ialah RM20 ( GST + RM1.20) dan RM10 (GST +RM0.60) untuk Semenanjung Malaysia. 

Berita baik buat warga Sabah especially di Tuaran dan Tenghilan, kini anda boleh mendapatkan stok in hand terus daripada saya. So tak perlu lagi lah tunggu bungkusan daripada Mr. Postman. JIMAT JIMAT dan TERUS JIMAT.

Saya juga mempunyai rangkaian keluarga Shaklee yang besar di Semenanjung, Sabah, Sarawak dan Labuan. Area Sabah sahaja, memang ramai ahli aktif yang sedia berkhidmat untuk anda.

UMS, Alam Mesra, Penampang, Kota Belud dan banyak lagi. Jemput whatAps  0133403848 saya untuk mengetahui ejen di lokasi anda.

7) KEMUDAHAN AKSES MAKLUMAT ATAS TALIAN SHAKLEE

Menjadi ahli Shaklee, anda berpeluang untuk mengakses maklumat seperti 
  • maklumat produk, 
  • berhubung dengan nutritionist Shaklee, 
  • tips kecantikan dan kesihatan, 
  • cara hidup sihat, 
  • khidmat memesan produk
  • Mengetahui promosi terkini dengan cepat
  • dan lain-lain
portal rasmi Shaklee Malaysia >> https://shaklee2u.com.my

my humble blog >> baraitborneo.blogspot.com

Thank you for reading:)



Anda boleh SMS/ Whatsapps/ Call di 0133403848. 

COD Kota Kinabalu, Telipok, Tuaran, Tamparuli, Tenghilan dan Kota Belud.
Boleh juga lawat page saya di Facebook. KLIK SINI


April 11, 2015

PRUDENTIAL BSN TAKAFUL

INSURAN PRUDENTIAL IS ASIA NO.1 INSURANCE COMPANY

HUBUNGI KAMI UNTUK 
  • FREE konsultasi tentang pertanyaan umum mengenai insuran
  • FREE quotation mengenai pakej insuran ke email anda
  • FREE flyer dan quotation jika anda ingin kami pos terus ke peti surat anda
  • FREE bantuan kiraan insuran untuk anda dan ahli keluarga
  • FREE mystery gift untuk anda apabila menjadi ahli keluarga Prudential
SILA CALL/SMS/WHATAPSS/EMAIL terus kepada kami:



En.Noor Azman Mazelan (013-3043848)/ herry_hi@hotmail.com

Pn. Mary Jaungin (013-3403848)/baraitborneo@gmail.com

INSYAALLAH KAMI AKAN AKAN MEMBANTU MENJAWAB SEMUA PERSOALAN ANDA.  JEMPUT BERTANDANG KE BLOG ISTIMEWA INSURAN KAMI :

April 07, 2015

APLIKASI PANGKALAN DATA MURID (APDM)

SHAKLEE: PROMOSI APRIL 2015

Salam ceria semua para pembaca Baraitborneo.
Awesome April. Jom terjah suplemen promosi bulan April.
Bulan ini ada 6  item yang awesome.


1. GLA Shaklee

Ini merupakan produk no. 1 yang Mell paling jatuh cinta dalam Shaklee.  GLA membantu ramai hawa yang SENGUGUT, sukar HAMIL, nak kulit glowing serta rambut yang shining sihat.
GLA Shaklee diekstrak dari Borage yang ditanam secara organik yang mengandungi GLA semulajadi yang sangat pekat dalam bentuk yang mudah terserap.GLA Shaklee biasaannya digunakan untuk regulate kitaran haid, sakit kepala, simptom PMS dan untuk mereka yang menopause.

KLIK SINI untuk kebaikan dan kelebihan GLA.
KLIK SINI untuk mengetahui kesan GLA terhadap level kacak lelaki.

2. Lecithin 

Asasnya, lecithin berfungsi sebagai 'pemecah lemak' (fat emulsifier). Lecithin memang suplemen WAJIB bagi individu yang ingin kurangkan berat badan. LECITHIN PEMECAH LEMAK DEGIL!!

KLIK SINI untuk melihat kehebatan lecithin untuk anda.

3.DTX Complex

Adakah anda mengenali seseorang yang alcoholic atau terlalu bergantung kepada ubatan sintetik?DTX diformulasikan untuk melindungi organ hati dan membantu tubuh dalam proses perkumuhan toksik.

KLIK SINI untuk jelajah maklumat tentang kritikalnya DTX untuk organ hati.

4. Cinch Shaklee

Anda mengelak nasi di sebelah malam? Mengapa menahan lapar jika Cinch ada? Meal replement yang enak, mengenyangkan, membekalkan nutrisi tubuh dan menggalakan pemusnahan lemak.Leusina dalam Cinch™ Shake membantu anda menghilangkan lemak tetapi tetap memelihara otot anda. 

KLIK SINI untuk bersama dengan Cinch dalam journey menguruskan badan.

5. Vitalea for children

Tahukah anda, orang dewasa juga boleh menikmati multivitamin LAZAT ini seperti kanak-kanak? Bagi kanak-kanak , vitalea ini merupakan  suplemen WAJIB. Ia membekalkan 19 vitamin dan mineral yang sangat diperlukan untuk  tumbesaran mereka.

KLIK SINI untuk semak kriteria kanak-kanak yang memerlukan bantuan vitalea untuk sihat.

Berminat untuk mencuba produk Shaklee?
Silakan pada bila-bila masa hubungi saya BaraitBorneo.

whatapps/call/mesej :0133403838
email: baraitborneo@gmail.com
FB: Baraitborneo Kedai Vitamin Tuaran
instagram: shakleetuaran

April 05, 2015

KELEBIHAN DAN KEBAIKAN CINCH


Apa Itu Cinch Shake Mix ?

Cinch™ Shake merupakan minuman yang sungguh lazat dan berzat untuk membantu anda memelihara otot yang penting dan menjadikan anda sentiasa berasa kenyang dan berpuas hati di samping mengurangkan berat badan. Rumusan proprietary kami diperkaya dengan Leucine™ iaitu asid amino yang memberi signal kepada badan untuk memelihara otot semasa pengurangan berat badan. Dalam kata lain, leusina dalam Cinch™ Shake membantu anda menghilangkan lemak tetapi tetap memelihara otot anda. 

Setiap kali anda menikmati Cinch™ Shake, anda akan memperolehi 24 gram protein dan ini adalah penting. Mengapa? Ini kerana protein digunakan untuk membina otot yang boleh meningkatkan metabolisma anda dan membakar kalori. 

Makanan yang kaya dengan protein juga dapat menahan kelaparan, ini boleh membantu mengurangkan pengambilan makanan ringan di antara waktu makan. Dan tidak ketinggalan juga terhadap kandungan leusina dan zat-zat yang diperlukan oleh badan anda. 


  • Memberikan khasiat seperti satu hidangan tetapi dengan rasa seperti santapan manis/ pencuci mulut 
  • Mengandungi Cinch Pro™ iaitu suatu campuran protein eksklusif yang diperkaya dengan asid amino leusina 
  • Diperkaya dengan Leucine™ untuk memelihara otot semasa anda mengurangkan berat badan 
  • Terdapat 24 gram protein dalam setiap sajian bagi membolehkan anda berasa puas dan kenyang 
  • Mempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram dalam setiap sajian
  • Nilai glisemia yang rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga 
  • Memberi 35% atau lebih Nilai Harian (Daily Value) bagi 21 vitamin dan mineral yang penting 
  • Tiada perisa, pewarna atau pemanis buatan Soya bukan GMO   

Keistimewaan Cinch Shake Mix Shaklee 

[✔] Menyimpan otot sedia ada dan memelihara otot dari rosak 
[✔] Membakar lemak yang tidak diingini
[✔] Mengurangkan inci yang tidak diingini 
[✔] Makanan segera untuk mereka yang aktif 
[✔] Tinggi kandungan serat dan memberi rasa puas dan kenyang 
[✔] Mengandungi nutrisi lengkap untuk memelihara keseluruhan kesihatan 
[✔] Diperkaya dengan leucin untuk memelihara otot 
[✔] Merupakan meal replacement yang sihat dan mengenyangkan